Målskyttar: Affe3, Antonio 2, Hannes 1, Glenn 1, Fridh 1 Se skytteligan>>

Antonio
Jörgen
Dagens bolljury: Daniel Nilsson

Rapport:
I tryckande sommarvärme så fick vi se en riktig målexplosion på Björkvallen. 8-4 skrevs siffrorna till i ÖIFs favör efter ett väldigt böljande spel där både vi och Lövestad varvade fint spel offensivt, med ett mindre bra defensivt. Men till slut skipades rättvisa, då jag tycker att vi trots allt var det bättre laget sett över 90 minuter.

Vi inledde första halvlek mycket bra, högt bolltempo och bra rörlighet i laget gjorde att vi redan efter 10 minuter hade gjort 2-0. Målskytt var Alfred Tullgren som gjorde två identiska mål. Signumet för målen var djupledslöpningar där Affe sprintade ifrån Lövestads backlinje och rullade bollen behärskat i mål. Men efter 15 minuter så reducerar Lövestad på en hörna, Cay missbedömer bollbanan och bollen studsar oturligt på Glenn i mål. (Cay tog på sig målet men vi var ändå rörande överens om att Glenn var felplacerad!!!)

Vi fortsatte trots detta att trycka på framåt, och 5 minuter senare gör Antonio mål efter ett snyggt inlägg av Hannes. Efter denna intensiva inledning på matchen så lugnade det ner sig lite i tempot. Vi ägde mycket boll men de riktigt heta chanserna uteblev. Vi fick vänta till minut 44 innan nästa mål skulle trilla in i Lövestads kasse. Det var Hannes som gjorde målet från högerkanten, efter en alldeles underbar framspelning av Jocke Mårtensson.

Lövestad inleder andra halvlek med att reducera till 4-2, men direkt så svarar vi med att göra 5-2. Återigen är det Affe som håller sig framme och nickar in ett perfekt inlägg från Antonio. Efter detta mål så verkar det som om att vi tror att matchen är vunnen, vi kommer in i en riktigt dålig period där ingen tar sitt ansvar utan låter motståndarna transportera boll som dom vill. Detta straffar sig omedelbart och inom loppet av 5 minuter så har Lövestad gjort 2 mål och reducerat siffrorna till 5-4.

Vi inser dock allvaret och deras mål fungerar som en väckarklocka, vi tar tag i taktpinnen och alla lyfter sig ett snäpp i intensitet igen. Målen trillar in igen, och jag ska försöka redovisa dem lite kortfattat:
6-4 gör Tomas Fridh i straffområdet, assist Jocke
7-4 svarar Antonio för, fri med målvakten så sätter han bollen behärskat i mål.
8-4 gör Glenn, denna gång dock i motståndarens mål. Återigen står Jocke för framspelningen.

Sammanfattningsvis så gör vi en bra match, men en 10 minuters period i andra halvlek drar ner betyget lite. Man kan skylla lite på värmen, men det var ju lika för båda lagen. Offensivt så är vi riktigt bra, Affe och Antonio hade ett bra samarbete och dom var också dagens bästa i ÖIF. Jörgen Thulin spelar stabilt i andra halvlek när det trots allt går tungt försvarsmässigt och förtjänar också en klapp på axeln. Med sitt snack så styr han saker tillrätta igen när spelet inte klaffade riktigt.

Övrigt att notera är att Daniel Nilsson återigen drog på sig ett gult kort och därmed så toppar han busligan i b-laget. Stackare, han har alltid domaren emot sig!

(Rapporten är skriven av Tonny Nyman, 10 maj 2008)